Добровольці тероборони отримають статус учасника бойових дій

Добровольці тероборони отримають статус учасника бойових дій
Бійці тероборони матимуть статус учасників бойових дій. Фото: Армія.Info

Верховна Рада ухвалила закон (законопроєкт № 7151), яким розширила коло осіб, яких відносять до учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни. Про це повідомляє пресслужба парламенту.

Положення документа вносять зміни до закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Зокрема, добровольці тероборони зможуть набути статусу учасника бойових дій. У разі отримання інвалідності у бойових діях, вважатиметься, що інвалідність отримана внаслідок війни.

Крім того, закон запроваджує соцзахист нової категорії осіб – сім'ї загиблих захисників України.

"З першого дня військової агресії проти України до лав оборони нашої держави приєдналися сотні тисяч добровольців. Військовослужбовці продовжують повідомляти про черги з громадян, які висловлюють бажання захищати суверенітет та територіальну цілісність країни", - зазначили у Раді.

Зазначимо, що в Україні також успішно працює міжнародний легіон територіальної оборони. Створено спеціальний підрозділ, який виконує бойові завдання для Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Президент Володимир Зеленський оголосив про створення підрозділу з іноземних добровольців 27 лютого, через три дні після початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну.

Наступного дня глава держави підписав указ про тимчасове введення з 1 березня безвізового режиму для іноземців, бажаючих вступити до Міжнародного легіону, крім громадян РФ.