Джонсон та Макрон домовилися про санкції проти РФ у разі її вторгнення в Україну

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон та президент Франції Емманюель Макрон провели телефонну розмову, під час якої обговорили ситуацію з можливим повномасштабним вторгненням російських військ в Україну.

Як повідомляє пресслужба британського прем'єра, Джонсон розповів Макрону про свій візит до Києва минулого тижня.

Лідери двох країн визнали, що пошук дипломатичного врегулювання нинішньої напруженості має залишатися першочерговим завданням.

"Прем'єр-міністр і президент Макрон підкреслили, що НАТО має бути єдиним перед російською агресією. Вони домовилися продовжити спільну роботу з розробки пакету санкцій, який набуде чинності негайно у разі подальшого вторгнення Росії в Україну", – йдеться у повідомленні.

Джонсон і Макрон також обговорили ситуацію щодо зміцнення східного флангу НАТО для забезпечення повного захисту союзників від дій Російської Федерації.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, під час якої наголосив, що всі демократичні країни мають право претендувати на вступ до НАТО, зокрема України.

За день до цього Борис Джонсон прилетів до Києва, де зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським. Вони   обговорили дії, які допоможуть запобігти російській агресії.

За словами Джонсона, Великобританія разом із іншими країнами готує санкції проти РФ. Вони будуть введені "як тільки нога російського солдата перетне кордон".

Він також   заявив   про виділення Україні додатково 88 млн фунтів (близько 119 млн доларів) для захисту країни від російського впливу.

Крім цього, 7 лютого президент Франції Еммануель Макрон проведе зустріч із Володимиром Путіним у Москві, а наступного дня, 8 лютого, французький президент вирушить до Києва для зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським.