Повномасштабної військової операції з боку РФ немає, але є провокації, — Данілов

данілов рнбо
Секретар РНБО Олексій Данилов. Фото: РНБО

Росія не проводить повномасштабної військової операції проти України. Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив у ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "ТСН".

"Якщо йдеться про повномасштабну операцію щодо нашої країни, то ми такого не бачимо. Що ми на сьогодні бачимо: провокації з боку РФ, вони їх створювали постійно", - сказав Данілов.

Він також прокоментував обстріл Станиці Луганської.

"Сьогодні була зухвала та масована провокація. Яка у них мета? Мета – щоб ми почали військовим шляхом відповідати. Для того, щоб нас звинуватити в тому, що ми маємо причетність – що вони хотіли б, щоб розвернулося на нашій території", — зазначив. секретар РНБО.

"Ми маємо бути стриманими і не вестися на провокації", - додав він.

Нагадаємо, 17 лютого різко загострилася ситуація на Донеччині. Бойовики обстріляли території дитсадка та ліцей, що знаходяться на підконтрольній Україні.

Цього дня Рада безпеки ООН зібралася на щорічну зустріч, присвячену виконанню Мінських угод. Заступник генерального секретаря ООН Розмарі Дікарло заявила, що напруженість навколо України зараз вища, ніж будь-якої іншої миті з 2014 року. А державний секретар США Ентоні Блінкен, виступаючи на засіданні Ради безпеки ООН, заявив, що, за інформацією США, російські війська "готуються почати атаку на Україну найближчими днями".