"Суперечить Мінським угодам": Путін "прийняв до уваги" прохання Держдуми визнати "Л/ДНР"

"Суперечить Мінським угодам": Путін "прийняв до уваги" прохання Держдуми визнати "Л/ДНР"
Путін поки що відклав це звернення Держдуми про визнання "Л/ДНР"

Президент Росії Володимир Путін отримав звернення Державної Думи про визнання так званих "Донецької Народної Республіки" та "Луганської Народної Республіки". Глава держави взяв їх до уваги, але вважає головним завданням виконання Мінських угод.

Про це повідомив речник президента РФ Дмитро Пєсков, передає інформаційне агентство "Інтерфакс".

Мінські угоди забороняють визнання частини території України як окремих республік. Як сказав Пєсков, таке визнання "не корелюється з наявними угодами".

"Президент звернення отримав, він на нього відреагував, він прийняв його до уваги. Справді, це звернення є, напевно, дуже яскравим показником настрою і наших депутатів, і громадської думки нашої країни. Але президент наголосив, що головне — це допомогти врегулювати ситуацію на південному сході, а зробити це можна лише всіляко сприяючи імплементації Мінського комплексу заходів. Ось на чому і акцентував президент ", — розповів Пєсков.

Водночас у РФ вважають, що видавати російські паспорти мешканцям Донецької та Луганської областей Росія може.

Нагадаємо, 15 лютого Державна Дума Росії підтримала звернення до президента Володимира Путіна із закликом про необхідність визнання незалежності "Л/ДНР".

Звернення до Путіна із закликом про необхідність визнання незалежності "Л/ДНР" винесла на розгляд фракція Комуністичної партії РФ 19 січня. Документ передбачає звернення з цього питання до Путіна безпосередньо, без консультацій із Міністерством закордонних справ РФ.

У свою чергу Верховна Рада звернулася до ООН, Єврокомісії, Європейського парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів держав світу із закликом не визнавати незалежність самопроголошених утворень на території Донецької та Луганської областей.