Путін висунув вимоги до України: визнати "референдум" у Криму та демілітаризувати країну

Путін висунув вимоги до України: визнати "референдум" у Криму та демілітаризувати країну
Путин требует сократить армию Украины. Фото: пресс-служба Кремля

Глава Російської Федерації Володимир Путін відкрито висунув Україні низку вимог на фоні ескалації конфлікту на Донбасі.

Трансляцію брифінгу Путіна вели російські ЗМІ.

Зокрема, президент РФ заявив, що "Україна має визнати волевиявлення людей у Севастополі та Криму". Тобто вимагав визнати незаконний так званий "референдум" у Криму, після якого РФ анексувала український півострів.

Крім того, він зажадав демілітаризації України, тобто скорочення армії країни, зброї, військової техніки до якихось мінімумів.

Він додав, що вирішувати конфлікт на Донбасі шляхом переговорів, на його думку, вже не є актуальним.

"Росія пропонувала вирішити проблему Донбасу шляхом мирних переговорів та реалізації Мінських угод, але цей пункт втратив свою актуальність. Найкращим вирішенням питання було б, щоб сьогоднішня київська влада сама відмовилася від вступу до НАТО і дотримувалася б нейтралітету", –   додав російський президент

Крім того, важливо зазначити, що Путін заявив, що РФ визнає території так званих "ДНР" та "ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей України.

Крім визнання незалежності псевдореспублік, РФ підписала з ними договори про дружбу, співробітництво та допомогу, у тому числі військову.

Рада федерацій Росії вже дозволила Путіну використати російські збройні сили за кордоном. Тобто президентові надали право ввести війська на територію тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей. Проте президент РФ заявив, що ще не ухвалив рішення про введення військ.