Шольц підтвердив зупинку "Північного потоку-2" у разі військової ескалації в Україні

Канцлер Німеччини Олаф Шольц підтвердив, що газопровід "Північний потік-2" не буде запущено, якщо Росія вчинить повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це в ефірі телеканалу C-span заявив лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл.

"Хороша новина полягає в тому, що він (Олаф Шульц – Delo.ua ) підтвердив те, що вчора сказав президент Джо Байден: якщо відбудеться вторгнення, "Північний потік-2" не просуватиметься вперед", – повідомив Макконнелл.

У свою чергу сам Шольц у понеділок на спільній прес-конференції з президентом США уникав прямого підтвердження того, що газопровід "Північний потік-2" буде зупинено у разі ескалації ситуації в Україні.

"У тому, що стосується санкцій, ми діятимемо узгоджено", – заявив Шольц.

Перед цим Байден після переговорів із Шольцем пообіцяв, що газопровід "Північний потік-2" не працюватиме, якщо Росія "вторгнеться" на територію України.

Після заяви Байдена ціни на природний газ на європейських ринках різко зросли.

Нагадаємо, Євросоюз підготував пакет санкцій проти Росії, які будуть запроваджені у разі повномасштабного вторгнення в Україну.

Він включає обмеження доступу до іноземного капіталу і "експортний контроль, особливо технічних товарів". Під обмежувальні заходи може потрапити і газопровід "Північний потік-2".