У Путіна незадоволені дружбою України та США

У Путіна незадоволені дружбою України та США

У Кремлі вважають, що американо-українські переговори відбулися зі знаком "мінус".

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков висловив жаль, що Україна та США збираються будувати дружні стосунки для того, щоб протистояти Москві.

Про це повідомляє Інтерфакс .

За словами Пєскова, під час переговорів Зеленського та Байдена російська тематика піднімалася високо, а також йшлося про українсько-американську дружбу проти Росії, що викликало у Кремля жаль.

"Ми теж звернули увагу на те, що російська тематика була високо на порядку денному американо-українських переговорів. На жаль, в основному, зі знаком "мінус". І, швидше за все, там йдеться про українсько-американську дружбу". проти Росії. Тобто вони товаришують не для себе, а проти Росії", - сказав Пєсков.

Пєсков зазначив, що викликає жаль і "антиросійська риторика" глав України та США з приводу Криму, а також "за всіма іншими моментами".

Він додав, що раніше у Кремлі висловили невдоволення щодо продовження наближення військової інфраструктури НАТО до кордонів РФ. Також було прийнято до уваги бажання України вступити до Євроатлантичного альянсу та позиція Вашингтона, який готовий це бажання підтримувати.

Нагадаємо, що президент США Байден запросив Зеленського на зустріч до Білого дому 30 серпня. Однак пізніше зустріч була перенесена на 1 вересня.