Україна обговорила з Німеччиною постачання підводних човнів

Україна обговорила з Німеччиною постачання підводних човнів

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів зустріч із федеральним міністром оборони Німеччини Крістіною Ламбрехт, політики обговорили надання Україні зброї, зокрема підводних човнів.

Про це повідомляє пресслужба парламенту.

"Не виключаю отримання від Німеччини підводних човнів, тому що ми готові стати оборонним східним кордоном усієї Європи. І ця співпраця буде взаємовигідною як на цьому етапі, так і в майбутньому", - сказав Стефанчук.

Він додав, що ЗСУ очікують на постачання систем IRIS-T у найкоротші терміни. Це озброєння, як зазначає Стефанчук, допоможе захистити українські міста від нальотів російської авіації та ракетного обстрілу.

Крім того, Стефанчук зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Берліні та закликав його збільшити військову підтримку нашій країні. У свою чергу раніше Шольц заявив, що Німеччина поставить Україні сучасні системи протиповітряної оборони IRIS-T.

Нагадаємо також, що нещодавно Україна отримала від Німеччини 2450 ручних протитанкових гранатометів, 600 протитанкових мін спрямованої дії та 3000 протитанкових мін.