Україна отримала від США понад 80 тонн патронів різного калібру – Рєзніков

Україна отримала від США понад 80 тонн патронів різного калібру – Рєзніков
Україна ще отримає партії зброї від США Фото: Facebook Резнікова

Вночі з 31 грудня на 1 січня в Україну прибув черговий літак зі США із військовою допомогою. На цей раз американські партнери передали 84 тонни патронів різного калібру.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Рєзніков.

"П'ятий птах у Києві! Ще 84 тонни набоїв різного калібру прибули в Україну зі Сполучених Штатів Америки", - написав міністр на своїй сторінці у Facebook.

Він уточнив, що це не остання партія воєнної допомоги Україні від США. Зокрема, у Міноборони очікують на прибуття літака з вантажем оборонної амуніції для Збройних сил. Коли саме прибуде нова партія, Рєзніков не уточнив.

У свою чергу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що кілька партій зброї, які Україна отримує від США та інших країн, потрібні для посилення ситуації під час переговорів з Росією. Кінцева мета постачання зброї в Україну – не допустити війну, наголосив Кулеба під час онлайн-брифінгу.

Нагадаємо, попереднього разу в Україну прибув літак із партією боєприпасів, яку США відправили у рамках військово-технічної допомоги. Тоді в Україну прибула 81 тонна боєприпасів різного калібру.

До цього дві партії Україна отримала 22 та 23 січня. Перший раз військова допомога включала майже 100 тонн летальної зброї та спорядження, у тому числі боєприпаси для ЗСУ на лінії фронту.

Вдруге Україна отримала понад 80 тонн зброї для посилення обороноздатності.