Україна вимагає скасувати рішення Путіна щодо соцвиплат жителям тимчасово окупованих територій

Україна вимагає скасувати рішення Путіна щодо соцвиплат жителям тимчасово окупованих територій
Україна вимагає скасувати рішення Путіна щодо соцвиплат жителям тимчасово окупованих територій

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що розглядають доручення президента Росії Володимира Путіна щодо виділення соцвиплат жителям непідконтрольного Києву Донбасу як чергове порушення суверенітету нашої країни.

Про це повідомляє пресслужба МЗС.

"Розглядаємо оприлюднення доручення президента РФ про надання жителям тимчасово окупованої частини Донецької та Луганської областей соцвиплат через російський портал "Держпослуги" як чергове порушення суверенітету України, спрямоване на продовження примусової інтеграції населення тимчасово окупованих територій нашої держави в російське, йдеться у повідомленні.

У МЗС України вимагали від Москви скасувати ухвалене рішення.

"Вимагаємо від РФ скасувати прийняте рішення, припинити подібні гібридні провокації та утримуватися від ускладнюючих дипломатичний процес кроків, насамперед у роботі Нормандського формату та Тристоронньої контактної групи", - резюмували у повідомленні.

Зазначимо, президент Росії Володимир Путін дав доручення забезпечити жителів окупованого Донбасу, які мають російські паспорти, соціальними виплатами.

24 квітня 2019 року президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання громадянства РФ для мешканців окупованих Росією територій Донецької та Луганської областей.

У Міністерстві закордонних справ РФ вважають, що надання мешканцям окупованих територій російського громадянства є наслідком невиконання Україною своїх зобов'язань згідно з Мінськими домовленостями.

Раніше Володимир Зеленський на зустрічі з американськими сенаторами заявив, що Росія продовжує паспортизацію населення на тимчасово окупованих територіях і може вторгнутися до України "під виглядом захисту російських громадян".