Українська делегація відвідає Вашингтон, - Reuters

Українська делегація відвідає Вашингтон, - Reuters

Наступного тижня українська урядова делегація на чолі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем відвідає Вашингтон. Українські чиновники проведуть зустрічі з представниками Міжнародного валютного фонду, Світового банку та фінансовими чиновниками країн Великої сімки.

Про це пише Reuters.

Візит заплановано під час весняних зустрічей Міжнародного валютного фонду та Світового банку. 

За інформацією агентства, у складі української делегації окрім голови уряду будуть також міністр фінансів Сергій Марченко та голова НБУ Кирило Шевченко.

Вони проведуть двосторонні зустрічі з фінансовими чиновниками з країн Великої сімки та візьмуть участь у круглому столі по Україні, який буде організовано Світовим банком у четвер, 21 квітня.

Це перші такі зустрічі для українського керівництва після початку вторгнення Росії до України.

Зазначимо, Україні потрібна суттєва фінансова допомога в умовах падіння економіки через агресію РФ.

За прогнозом Світового банку, через військову агресію Росії внутрішній валовий продукт України скоротиться більш ніж на 45%.

Раніше Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) погодила відкриття спеціального адміністративного рахунку для спрямування грошей країн-донорів на допомогу Україні.

Нагадаємо, 10 березня Україна отримала 1,4 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду в рамках екстреного фінансування України.