В Офісі президента очікують візит Штайнмайєра та Шольца

В Офісі президента очікують візит Штайнмайєра та Шольца

Україна та Німеччина посилюють дипломатичні відносини: в Офісі президента очікують приїзд до Києва німецького президента Франка-Вальтера Штайнмаєра та канцлера Олафа Шольца. Про це 12 травня заявив заступник керівника Офісу президента Андрій Сібіга під час брифінгу.

Президент України Володимир Зеленський, як повідомив Сібіга, вже провів телефонні переговори і зі Штайнмаєром, і зі Шольцем. Лідери розмовляли у різні дні, між цими днями Зеленський провів зустріч із президентом Бундестагу Бербель Бас у Києві.

"Це надзвичайно важливо. Є чітке розуміння спільних інтересів. Є спільні оцінки тих викликів, які сьогодні стоять і перед Європою, і перед Україною. Ми чітко розуміємо алгоритм взаємодії і ми очікуємо на подальші візити німецьких лідерів, і президента, і канцлера до Києва", – додав Сібіга .

Нагадаємо, раніше німецькі ЗМІ писали, що президент України Володимир Зеленський відмовив німецькому колезі Франк-Вальтеру Штайнмаєру у зустрічі у Києві. При цьому 5 травня український президент провів телефонну розмову зі Штайнмаєром і вони домовилися "залишити минуле позаду".

Крім того, Зеленський закликав канцлера Німеччини зробити "потужний крок" та відвідати Київ 9 травня, у день, коли Росія відзначає перемогу Радянського Союзу у Другій світовій війні. Проте Київ так і не отримав відповіді від Шольця 9 травня.