Збитки, які російські військові завдали "Енергоатому", оцінюють у 18 млрд грн

Збитки, які російські військові завдали "Енергоатому", оцінюють у 18 млрд грн

За час повномасштабної російсько-української війни окупанти завдали серйозної шкоди держпідприємству "Енергоатом", а саме Запорізькій АЕС, що належить ДП. Загальна сума збитків станом на 11 квітня становить 18,3 млрд грн.

"При обстрілах Запорізької атомної електростанції російські загарбники пошкодили низку об'єктів на її території, завдавши збитків, які за попередніми оцінками становлять 18,3 млрд гривень," - повідомили в "Енергоатомі".

Ця сума — попередній підрахунок, що складається з вартості пошкоджених росіянами об'єктів ЗАЕС.

Зокрема під час штурму Запорізької АЕС загарбники пошкодили обладнання та будинки, з яких корпус навчально-тренувального центру відновленню не підлягає.

Російські військові обстріляли робочий корпус будівлі Атоменергомашу (АЕМ), також відомо про пошкодження обладнання Атомремонтсервісу (АРС), яке під час захоплення було на території ЗАЕС.

Раніше в "Енергоатомі" зазначали, що окупанти розмістили на території Запорізької АЕС військову техніку та перетворюють АЕС на військову базу.

Нагадаємо, війська РФ прорвалися до Енергодару і обстріляли найбільшу в Європі Запорізьку атомну електростанцію, внаслідок чого виникла пожежа в навчально-тренувальному корпусі.

Потім російські окупанти, які захопили Запорізьку АЕС, замінували узбережжя Каховського водосховища, що межує з атомною електростанцією. Вони планують направити електроенергію на окуповані Крим та Донбас.