Зеленський погодився на зустріч із Путіним у Туреччині, – Ердоган

Зеленський погодився на зустріч із Путіним у Туреччині, – Ердоган
Ердоган під час візиту до України отримала згоду Зеленського на проведення тристоронніх переговорів із Путіним. Фото: сайт ВП

Президент України Володимир Зеленський погодився провести зустріч із головою Російської Федерації Володимиром Путіним у Туреччині. Про це заявив турецький лідер Реджеп Ердоган, повідомляє телеканал CNN TÜRK.

"Зараз ми визначимо дату. Потім ми хочемо провести цю зустріч, щоб зібрати разом Путіна та Зеленського на високому рівні. Саме про це ми домовилися із Зеленським, зазначивши, що це дасть можливість нової формації. Ця надія зародилася у мене під час зустрічі із Зеленським. Сподіваюся, в кінці усе буде добре", — сказав Ердоган.

Він додав, що також отримав позитивну відповідь від Путіна щодо запрошення російського президента на зустріч до Туреччини. Раніше повідомлялося, що російський лідер погодився приїхати до Туреччини після повернення з Олімпійських ігор у Пекіні, які розпочнуться 4 лютого.

Зазначимо, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що російська влада готова провести офіційну зустріч із Зеленським. Однак тоді глава МЗС РФ пропонував провести її в Москві, Сочі, Петербурзі чи іншому російському місті.

Крім того, він уточнив, що під час таких переговорів Путін не говоритиме про питання врегулювання конфлікту на Донбасі. Тоді Зеленський підкреслив, що готовий зустрітися з Путіним у будь-якому місці, але головне для нього – завершити військові дії мирним, дипломатичним шляхом.

Ердоган у свою чергу неодноразово пропонував організувати зустріч Путіна та Зеленського, зокрема надати майданчик для прямих переговорів лідерів двох країн.

Він наголошував, що Туреччина готова взяти на себе будь-яку роль для зниження напруженості між Росією та Україною як дружня обома цими країнами держава, так само як і член НАТО.