"Не хочу війни та хейту": Аліна Паш відмовилася від участі в "Євробаченні"

Аліна Паш відмовилася від участі в "Євробаченні"
Аліна Паш відмовилася від участі в "Євробаченні"

Переможниця національного відбору на "Євробачення-2022" Аліна Паш відмовилася від участі у пісенному конкурсі.

Про це вона повідомила в Instagram.

Співачка заявила, що останнім часом їй загрожували та зламували соціальні мережі.

"Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З тяжким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України у конкурсі "Євробачення". На жаль. Мені дуже шкода", — написала вона.

Своє рішення співачка пояснила тим, що не хоче "віртуальної війни та хейту".

"Головна війна зараз — це зовнішня, яка прийшла у мою країну в 2014 році", — зазначила Аліна Паш.

Вона також зазначила, що "у неї немає армії піарників, менеджерів та юристів, щоб протистояти всій цій інформаційній атаці".

"Я громадянка України, я дотримуюсь законів України, намагаюся нести традиції та цінності України у світ. У що вилилася ця історія —це зовсім не те, що я закладала у свою пісню", — йдеться у заяві співачки.

Також у п'ятницю, 18 лютого, Наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України (НОТУ) проведе позачергові збори. На ньому обговорять ситуацію навколо національного відбору на "Євробачення-2022", повідомила прес-служба "Суспільного".

Зазначимо, переможницею національного відбору на "Євробачення-2022" стала Аліна Паш, яку звинуватили у тому, що вона незаконно перетинала кордон із Кримом у 2015 році.

Раніше 15 лютого у Державній прикордонній службі України заявили, що не видавали довідку про перетин виконавиці адмінкордону з Кримом у 2015 через КПВВ "Чаплинка", надану з боку Аліни Паш як учасниці нацвідбору.

Проте Паш раніше публічно заявляла, що відвідувала у 2015 році Крим з метою виступу на весіллі у місцевої мешканки, більш того, летіла туди літаком через Росію. Таким чином, вона визнавала за собою одразу два порушення нинішніх правил відбору на "Євробачення": заборони на участь у публічних чи приватних заходах у Росії чи на окупованих територіях, а також заборони на відвідування окупованих територій із порушенням українського кордону.

Проте коли стало відомо, що артистка братиме участь у відборі-2022 і зчинився скандал із цього питання, вона заявила, що нібито тоді "сіла в автобус і з друзями доїхала до Ялти", хоча не стала заперечувати, що їздила на весілля. Більше того, організатори конкурсу фактично офіційно визнали порушення, заявивши, що Паш повідомила їм, що "виступ на приватному заході відбувався в Криму".

А сам 66-й міжнародний пісенний конкурс "Євробачення" пройде в італійському Турині у травні. Зокрема, півфінали мають відбутися 10 та 12 травня, а фінал – 14 травня.

Нагадаємо, що в 2019 році Україна взагалі не брала участі в "Євробаченні" через скандал, що виник після перемоги на національному відборі співачки Maruv через факт її виступів у Росії. Однак тоді правила, що забороняло брати участь у відборі гастролював у РФ, не було.

Проте НОТУ запропонувала Maruv контракт на участь у "Євробаченні-2019" у такому вигляді, що та від участі відмовилася. Більше того, слідом за нею відмовилися від участі група Freedom Jazz, яка посіла друге місце, зайняла третє місце група Kazka і зайняла четверте місце група Brunettes Shoot Blondes, після чого НОТУ вирішила в принципі скасувати участь України в міжнародному конкурсі.