Українська біатлоністка впала під час мас-старту на Олімпіаді у Пекіні

Українська біатлоністка впала під час мас-старту на Олімпіаді у Пекіні
Момент падіння Джими. Фото: Суспільне|Спорт

На Олімпійських іграх-2022 у Пекіні 18 лютого відбувається жіночий мас-старт. Під час змагання українська біатлоністка Юлія Джима впала, що, звісно, негативно вплинуло на її результат. Про це стало відомо під час трансляції Олімпіади-2022.

Відомо, що в момент гонки, коли досвідчена українська біатлоністка входила в поворот на спускові, вона просто втратила координацію та впала на землю.

Жодних травм спортсменка не отримала, вона одразу ж встала і продовжила змагання, проте на першій стрільбі промахнулася.

Зазначимо, що під час змагань був сильний вітер, незважаючи на це, Джима успішно пройшла другий рубіж. Проте спортсменка не закрила дві цілі під час другого кола.

Заключний рубіж був вдалим для української біатлоністки. Вона зуміла закрити всі п'ять мішеней. Після цього з 15-ї позиції в рейтингу вона різко піднялася на 9-е місце.

Завершуючи змагання, Джима не дозволила спортсменці від Німеччини обійти її. Українка піднялася ще на 2 позиції та посіла сьоме місце за підсумками змагання.

Уточнюємо, що, посівши перше місце, "золото" взяла Жюстін Бреза-Буше, біатлоністка від Франції.

Раніше повідомлялося, що українська лижниця Валентина Камінська не пройшла допінг-контроль. Тому до з'ясування обставин її усунули від участі в Олімпійських іграх у Пекіні.

Варто зазначити, що Україна вже здобула першу медаль на Олімпіаді у Пекіні. У лижній акробатиці серед чоловіків друге місце зайняв українець Олександр Абраменко.

Олімпіада у Пекіні стартувала грандіозним шоу на церемонії відкриття. Проте вже перші дні принесли скандал у фігурному катанні, де організатори відклали церемонію нагородження через те, що у допінг-пробі російської фігуристки виявили заборонену речовину.