14 лютого авіасполучення в Україні може бути припинено – нардеп

Власники літаків, що знаходяться в лізингу, вже забороняють своїм бортам залітати в повітряний простір України
Повітряних рух в Україні може бути припинений 14 лютого о 16:00. Фото: Pixabay

З 16:00 14 лютого повітряний рух в Україні може бути припинено. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко.

"Швидше за все, із завтрашнього дня (14 лютого – Delo.ua) з 16:00 за Києвом повітряний рух в Україні буде припинено. Одна з найбільших страхових британських компаній вже розіслала повідомлення про те, що з завтрашнього дня з 14:00 за Лондоном (16:00 за Києвом) припиняється страховка цивільних літаків, що перебувають у повітряному просторі України", – написав Гончаренко.

За словами нардепа, власники літаків, що знаходяться в лізингу, вже забороняють своїм бортам залітати в повітряний простір України.

"На даний момент KLM скасувала свої рейси, Sky Up вже садить рейс з Фуншалу до Кишинева, сьогодні з'явиться заборона від Air France. Якщо ви знаходитесь за кордоном і намагаєтеся дістатися додому, то найкраще це робити вже. Тому що, найближчого тижня-двох, ймовірно, це буде зробити дуже складно", – наголосив нардеп.

Нагадаємо, швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM   відмовилися   від нічної стоянки у Києві на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну.

Перед цим повідомлялося, що співробітники авіакомпанії Lufthansa, яка володіє авіакомпаніями Swiss та Austrian Airlines, пояснили пасажирам зміну графіка польотів тим, що авіакомпанія не може залишати літаки та екіпажі на ніч в Україні "через політичну напругу".

Як повідомлялося раніше, закордонні ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в Білому домі знову публікують повідомлення про можливе повномасштабне військове вторгнення Росії в Україну.

Зокрема, видання The Guardian з посиланням на дипломатичні джерела повідомило, що президент США Джозеф Байден передав лідерам країн Євросоюзу та іншим союзникам інформацію про можливість початку повномасштабних військових дій між Україною і РФ вже 16 лютого.

Крім того, інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на офіційних осіб, знайомих із цим питанням, повідомило, що будь-які дії з боку Росії щодо України можуть розпочатися вже у вівторок, 15 лютого.