Авіакомпанія Air France призупинила рейси в Україну

air france
Літак Air France. Фото: Facebook Air France

Французька авіакомпанія Air France скасувала рейси AF1752 та AF1753 між Києвом та Парижем, які були заплановані на 22 лютого. Про це повідомляє НВ.

В Air France заявили, що рішення про відміну польотів прийнято як "запобіжний захід" на тлі загострення відносин між Росією та Україною.

"Air France постійно стежить за геополітичною ситуацією на територіях, які вона обслуговує", — повідомили в компанії.

Іспанський лоукостер Vueling, який належить IAG, також скасував вісім рейсів між Парижем та Києвом – вони були заплановані на лютий.

Через загрозу вторгнення російських військ одразу кілька авіакомпаній тимчасово призупинили польоти над територією України. Це було пов'язано з тим, що страхові компанії припиняють обслуговувати цивільні літаки.

13 лютого Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення Мінінфраструктури 16,6 млрд грн з резервного фонду Державного бюджету України для забезпечення безпеки польотів повітряних суден у просторі країни, але повністю проблему вирішити не вдалося.

Проте деякі компанії продовжують здійснювати рейси. Так, керівництво ірландської бюджетної авіакомпанії Ryanair заявило, що доставлятиме пасажирів в Україну і з неї доти, доки не відбудеться вторгнення Росії.

А українська авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) має намір збільшити кількість рейсів на міжнародних напрямках на тлі тимчасового припинення роботи іноземних перевізників в Україні.