Авіакомпанія Bees Airline виконує всі польоти за розкладом

Авіакомпанія Bees Airline виконує всі польоти за розкладом
Авіакомпанія Bees Airline виконує всі польоти за розкладом

Авіакомпанія Bees Airline, незважаючи на тимчасово відібрані лізингодавцями літаки, продовжує надавати послуги та перевозити пасажирів на бортах партнерських авіакомпаній (МАУ та Windrose). Вильоти-прильоти через це здійснюють не з “Жулян”, а з “Борисполя”, де базується флот двох перевізників.

Про це пише видання Turprofi.com.ua.

"Ситуацію вдається тримати під контролем. Вже є розуміння, як літатимуть чартери. Регулярні рейси з Києва відправляємо за розкладом з невеликими змінами. Усі летять із "Борисполя", за винятком внутрішньоукраїнських, Єревана та Момбаси. Фактично щодня забезпечуємо операційну операцію наступного дня. Пасажирів рейсів, яких, можливо, не вдасться посадити на запланований рейс, пересаджуватимемо на рейси авіакомпаній-партнерів", – повідомив комерційний директор Bees Airline Олександр Джиджора.

Bees Airline знайшла підмінні борти протягом всього 12 годин, адже скасування рейсів на невизначений термін завдало б перевізнику значно більших збитків.

"Ми ведемо переговори про повернення повітряних суден до ладу найближчим часом. Але мені здається, що це стане можливим тільки після заяви американської влади про зняття напруги на кордоні України", – констатує Олександр Джиджора.

Туроператори, які працюють з авіакомпанією, запевняють, що пересаджувати клієнтів чи скасовувати тури не доводиться.

"Все йде за планом, – підтверджує виконавчий директор туроператора "Компас" Дмитро Гудзій. – Рейси вилітають, туристи відбувають на відпочинок літаками Windrose. У нас є блоки і на літаках інших авіакомпаній. Але знімати свої програми на Bees Airline ми на даний момент не плануємо. Вони виконують усі зобов'язання".

"Поки що все в порядку, є оптимізації та пересадки, зміна аеропортів вильоту, але це нормально. На щастя, війну "скасували", а значить, буде потрібно як мінімум тиждень, щоб усе відновити, – зазначає заступник гендиректора TEZ TOUR Олександр Новіковський. – Звичайно, вся ця паніка завдала дуже великого удару не тільки по турбізнесу, але і по авіагалузі, і іміджу країни, але я не маю жодних сумнівів, що ми впораємося. У технічному плані були речі і гірші, хоча психологічно момент, звичайно, дуже важкий".

Як повідомлялося, авіакомпанія Bees Airline 15 лютого на вимогу лізингодавців вивезла усі літаки за кордон України. Усі літаки повернуть в Україну за умови деескалації ситуації, пов'язаної з військовими ризиками.

Зазначимо, Кабінет міністрів прийняв рішення про виділення Мінінфраструктури 16,6 млрд грн із резервного фонду Державного бюджету України для забезпечення безпеки польотів суден у повітряному просторі країни.

В результаті авіакомпанія МАУ продовжить використовувати 16 літаків без змін у розкладі, наголошують у компанії. Авіакомпанія SkyUp також поновила роботу у штатному режимі.