МАУ візьме на себе скасовані авіарейси Lufthansa — Мінінфраструктури

МАУ візьме на себе скасовані авіарейси Lufthansa
МАУ візьме на себе скасовані авіарейси Lufthansa

Українська авіакомпанія Міжнародні авіалінії України (МАУ) має намір збільшити кількість рейсів на міжнародних напрямках на фоні припинення роботи іноземних перевізників в Україні.

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

"МАУ починає продаж квитків на Мюнхен та Женеву для забезпечення авіасполучення, яке тимчасово не може виконувати Lufthansa Group. Крім цього, МАУ збільшує ємність повітряних суден за даними маршрутами", - йдеться у повідомленні.

Також у відомстві наголосили, що для забезпечення безперебійного авіасполучення проробляються такі рішення:

  • Компанія Lufthansa передає можливість перевезення пасажирів за її маршрутами насамперед компаніям-членам Star Alliance та іншим партнерам.
  • Міністерство інфраструктури веде переговори з українськими авіаперевізниками щодо можливості якнайшвидшого запуску додаткових рейсів на маршрути, які компанія Lufthansa Group не зможе оперувати.

Також у Мінінфраструктури нагадали, що небо України залишається відкритим.

"Ми продовжимо обслуговувати всі наші ключові європейські авіамаршрути, а у зв'язку зі скасуванням інших перевізників - збільшимо ємності. Зокрема наступного тижня ми продовжуватимемо виконувати польоти до Парижа, Амстердама, Мюнхена, Мілана, Женеви та Праги", - заявив президент компанії МАУ Євген Дихне.

Зазначимо, німецька компанія Lufthansa 19 лютого ухвалила рішення про тимчасове припинення авіаперевезень до Києва та Одеси. Обмеження запроваджуються у період з 21 по 28 лютого.

Слідом за Lufthansa національні авіаперевізники Австрії та Швейцарії Austrian Airlines та Swiss International Air Lines (Swiss) оголосили про зупинення більшості рейсів в Україну.

З 13 лютого польоти в Україну на невизначений час, а також транзит над Україною припинила нідерландська авіакомпанія KLM. Вона ухвалила таке рішення після оцінки можливих ризиків польотів до України на тлі інформації про ймовірне вторгнення Росії.