В Україні змінили правила вильотів чартерних рейсів

В Україні змінили правила вильотів чартерних рейсів
В Україні змінили правила вильотів чартерних рейсів

В Україні змінили правила вильоту чартерів з аеропортів. Тепер для виконання польотів під час подання заявки доведеться вказати додаткову інформацію, а розгляд самої заявки може тривати тиждень.

Про це повідомляє портал "Крила".

Зазначається, що відповідне рішення ухвалила Державна авіаційна служба України (ДАСУ). Його причиною стало отримання ДАСУ листа від Служби безпеки України за погодженням з авіарейсами.

Рішенням передбачено такі заходи: українські та іноземні експлуатанти, які планують виконання з України та в Україні нерегулярних міжнародних та внутрішніх польотів, будуть зобов'язані надавати додаткову інформацію при подачі заявки на виконання нерегулярних міжнародних та внутрішніх польотів.

У заявці має бути зазначена мета польоту, серійний (заводський) номер повітряного судна, інформація про пасажирів таких рейсів, що включає прізвище, ім'я пасажира, його стать, громадянство, дату народження, серію, номер документа, що посвідчує особу.

Розгляд заявки та наданого дозволу тепер може здійснюватись протягом 7 діб.

Зазначимо, що страхові компанії 12 лютого заявили про те, що вони перестануть покривати ризики при польотах над Україною. Причиною стали заяви у західних ЗМІ про можливе вторгнення військ Росії. Через це деякі лізингодавці почали відкликати літаки з України.

Тому Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення Мінінфраструктури 16,6 млрд грн із резервного фонду Державного бюджету України для забезпечення безпеки польотів суден у повітряному просторі країни.

Після цього більшість авіакомпаній відновили роботу у штатному режимі.