Авіакомпанія Norwegian призупинила польоти над Україною

Авіакомпанія Norwegian призупинила польоти над Україною
Фото: Facebook/Norwegian

14 лютого авіакомпанія Norwegian оголосила про зупинення польотів над територією України, повідомляє телеканал ТВ2.

Як заявив директор компанії з комунікацій Есбен Туман, таке рішення до особливого розпорядження ухвалили на основі комплексної оцінки безпеки.

Авіакомпанія не має прямих маршрутів до України, але іноді літає над західними частинами України під час перельотів до Угорщини чи Туреччини.

"Загалом ми не так багато літаємо над Україною. Після катастрофи MH17 ми взагалі уникали східних районів України", – заявив Туман.

У той же час інша норвезька авіакомпанія SAS продовжить виконувати регулярні щотижневі рейси в звичайному режимі. З Осло до Києва авіаперевізник літатиме у вівторки.

Раніше швейцарська авіакомпанія Swiss, австрійська Austrian Airlines та нідерландська KLM відмовилися від нічної стоянки у Києві на тлі повідомлень про можливий напад Росії на Україну.

Перед цим повідомлялося, що співробітники авіакомпанії Lufthansa, яка володіє авіакомпаніями Swiss та Austrian Airlines, пояснили пасажирам зміну графіка польотів тим, що авіакомпанія не може залишати літаки та екіпажі на ніч в Україні "через політичну напругу".

Нагадаємо, 13 лютого Кабінет міністрів ухвалив рішення про виділення Мінінфраструктури 16,6 млрд грн із резервного фонду Державного бюджету України для забезпечення безпеки польотів повітряних суден у повітряному просторі країни.