МАУ продовжить здійснювати рейси в Україні без змін

МАУ продовжить здійснювати рейси в Україні без змін
МАУ поки що залишається у небі України. Фото: Facebook авіакомпанії

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" вирішила продовжити роботу в Україні та заявила, що МАУ виконуватиме рейси за наявним розкладом, без жодних змін.

Про це повідомила прес-служба авіаперевізника.

МАУ продовжить використовувати 16 літаків без змін у розкладі, наголошують у компанії. 14 лютого компанія без коригування здійснила всі заплановані рейси, а також рейси ранкового розльоту, призначені на 15 лютого.

"Збереження операційної роботи стало можливим завдяки конструктивному діалогу між партнерами МАУ, а також взаємодії з урядом України. Квитки на рейси МАУ та партнерів знаходяться у продажу на офіційному сайті авіакомпанії", — сказано у повідомленні МАУ.

При цьому авіаперевізник не унеможливлює можливих змін у своїй роботі в майбутньому і обіцяє про все оперативно інформувати.

Зазначимо, ще 14 лютого МАУ збиралася відправити п'ять авіалайнерів із "Борисполя" до аеропортів Європи. Ситуація виникла на тлі заяви страхових компаній 12 лютого, що вони перестануть покривати ризики при польотах над Україною. Це, у свою чергу, стало наслідком хвилі повідомлень з боку закордонних ЗМІ про можливе вторгнення військ Росії.

Також українська бюджетна авіакомпанія SkyUp призупинила продаж квитків через те, що власники літаків вимагали якнайшвидшого повернення літаків на територію Європейського Союзу, що також пов'язано з побоюваннями щодо вторгнення РФ.

Для врегулювання проблеми Кабмін провів екстрене засідання та виділив Мінінфраструктури 16,6 млрд грн для страхування ризиків на 23 літаки.

Незабаром після цього та переговорів із закордонними партнерами авіакомпанія SkyUp відновила роботу у штатному режимі.