SkyUp залишається в небі України: компанія відновила продаж квитків на всі рейси

SkyUp
Літак SkyUp. Фото: прес-служба SkyUp

Авіакомпанія SkyUp після переговорів із закордонними партнерами відновила роботу у штатному режимі. Квитки на всі рейси знову надійшли у продаж, повідомила прес-служба перевізника.

"Переговори зі страховиками були складними, і закордонні партнери продовжують регулярно оцінювати власні ризики та вести моніторинг ситуації", - заявив генеральний директор SkyUp Airlines Дмитро Сероухов.

Він зазначив, що питання з польотами вдалося вирішити завдяки взаємодії з Міністерством інфраструктури та Кабміном України.

Проблема виникла через ескалацію інформаційної ситуації навколо України. 12 лютого низка страхових компаній заявила, що вони перестануть покривати ризики при рейсах над країною.

В результаті деякі лізингодавці відкликають літаки з України, а авіакомпанія SkyUp призупинила продаж квитків через те, що власники повітряних суден вимагають якнайшвидшого повернення повітряного транспорту на територію ЄС. Причому з літака авіакомпанії SkyUp з бортовим номером UR-SQO, який виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) — Бориспіль (Україна), через вимоги власника здійснив посадку в столиці Молдови Кишиневі.

Для врегулювання проблеми Кабмін України провів екстрене засідання та виділив Мінінфраструктури 16,6 млрд грн для страхування ризиків на 23 літаки. Але це поки що не допомагає — з Борисполя до аеропортів Європи вирушають п'ять авіалайнерів найбільшої авіакомпанії України "Міжнародні авіалінії України", їх відкликають лізингодавці.