НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

Європейські авіакомпанії запускають напівпорожні літаки, щоб зберегти свої місця в аеропортах

Європейські авіакомпанії запускають напівпорожні літаки, щоб зберегти свої місця в аеропортах
Від авіакомпаній знову вимагають використати 50% виділених ним слотів. Фото: Depositphotos

Авіакомпанії в Європі цієї зими здійснюють рейси, навіть незважаючи на те, що в небо піднімаються напівпорожні літаки. Про це повідомляє видання CNN.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

У виданні пояснили, що зима це період зниженого попиту на поїздки. При цьому авіакомпаніям потрібно зберегти свої місця в аеропортах, тому вони запускають напівпорожні літаки.

Ця вимога викликала суперечки у світовому співтоваристві на тлі зростаючої міжнародної стурбованості щодо зміни клімату та викидів вуглецю.

У свою чергу представники аеропортової галузі захищають цю необхідність, стверджуючи, що потрібно підтримувати комерційну життєздатність та конкуренцію.

А ось авіакомпанії негативно відгукуються про так зване правило використання слотів "використовуй або втратий", встановлене Європейською комісією. Цю вимогу скасували у 2020 році через пандемію коронавірусу, але нещодавно відновили.

Від авіакомпаній знову вимагають використовувати 50% виділених ним слотів в аеропортах. Влітку 2022 року цей показник планується збільшити до 80%.