НБУ курс:

USD

41,20

+0,01

EUR

44,96

--0,07

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Кабмін погодив експериментальний проєкт щодо рекрутингу в "Дії"

Кабмін погодив експериментальний проєкт щодо рекрутингу в "Дії"
Фото: ua.depositphotos.com

Уряд погодив пропозицію Міністерства цифрової трансформації стосовно реалізації протягом двох років експериментального проєкту щодо рекрутингу громадян України в електронній формі.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Також було затверджено Порядок реалізації експериментального проєкту.

Хто може стати учасником експериментального проєкту

Кабінет міністрів визначив, що учасниками експериментального проекту можуть стати громадяни України віком від 18 до 55 років, які:

  • мають реєстраційний номер облікової картки платника податків; 
  • не проходять військову службу у Збройних Силах; 
  • не проходять військову службу в інших військових формуваннях, утворених відповідно до закону, правоохоронних органах спеціального призначення, Службі безпеки чи розвідувальних органах; 
  • не призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та виявили бажання взяти участь в експериментальному проекті.

Зазначається, що рекрутинг осіб в електронній формі включає вибір особою військової частини та спеціальності, подачу особою заяви про проходження військової служби за контрактом із використанням засобів порталу "Дія", зокрема, із використанням мобільного застосунку "Дія".

Додамо, що раніше Міноборони повідомляло, що сервіс рекрутингу в додатку "Резерв+" стане доступним у жовтні 2024 року. Завдяки цьому оновленню користувачі зможуть швидше знаходити актуальні вакансії у військових частинах для своєї майбутньої служби. Новий сервіс рекрутингу в додатку "Резерв+" допоможе користувачам обрати посади, які найкраще відповідають їхньому досвіду, навичкам і вподобанням. У системі будуть доступні як бойові, так і небойові позиції.

Фото: ua.depositphotos.com