НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Латвія передасть для ЗСУ понад 800 комп'ютерів та дві сотні моніторів

Латвія передасть для ЗСУ понад 800 комп'ютерів та дві сотні моніторів
Фото: ua.depositphotos.com

Уряд Латвії на засіданні ухвалив рішення про безоплатну передачу Україні сотень одиниць комп'ютерної техніки, а також спеціалізованого одягу, біноклів та іншого екіпірування.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє LSM.

Видання пише, що бюро внутрішньої безпеки Латвії знайшло можливість передати для потреб ЗСУ куртки та черевики, флісові кофти, один дрон із сумкою та батареєю, кілька біноклів.

Крім того, відповідаючи на прохання українських урядових установ, які потребують офісного обладнання, у Латвії знайшли можливість передати їм 845 комп'ютерів, у тому числі портативних, 269 моніторів та інших приладів.

Як пояснили у Міністерстві внутрішніх справ Латвії, його підвідомчим установам необхідно замінити комп'ютерну техніку, щоб на новій могла використовуватися свіжа операційна система — інакше виникає зростання ризиків кібернападів. Проте більшість техніки, що замінюється, — у робочому стані і може повторно використовуватися безпечним чином там, де вимоги до забезпечення кібербезпеки нижчі, або взагалі без підключення до інтернету.

Зазначається, що техніку отримають:

  • Чернігівська обласна військова адміністрація; 
  • Білоцерківська районна державна адміністрація Київської області; 
  • Київський національний військовий університет; 
  • Міністерство соціальної політики України.

Додамо, що крім комп'ютерної техніки Латвія передає Україні також і автомобілі, які були конфісковані у водіїв за водіння у нетверезому вигляді. Так, нещодавно уряд Латвії безоплатно передав 18 таких автомобілів, а перед цим – ще 20.

Також повідомлялося, що Міністерство оборони Латвії завершило масштабну закупівлю безпілотників для України, яка включає постачання 1 400 дронів від латвійських виробників.

Фото: ua.depositphotos.com