НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

Латвія поставить в Україну броньовані машини, закуплені у Британії

Латвія поставить в Україну броньовані машини, закуплені у Британії
Латвія поставить в Україну броньовані машини CVR

Латвія передасть Україні бойові розвідувальні гусеничні броньовані машини CVR(T), закуплені у Великої Британії.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це пише видання Delfi.

З міркувань оперативної безпеки Міноборони не розголошує конкретну кількість машин, які будуть передані.

Контракт на поставку CVR(T) між Латвією та Великою Британією було підписано у 2014 році, і з того часу модернізовано 116 одиниць техніки з 123 придбаних. Латвія також очікує завершення процесу відбору нових бойових машин піхоти для переозброєння своєї мотопіхотної бригади.

Про бойові машини CVR

Це серія легких броньованих машин, розроблених у 1960-х роках компанією Alvis. Вони призначені для виконання різноманітних бойових завдань, включаючи розвідку, перевезення військ, командування та протитанкову оборону.

CVR(T) мають легку броню з алюмінієвого сплаву, що робить їх швидкими та маневреними. Ці машини використовувались у багатьох військових конфліктах, включно з Фолклендською війною та війною в Перській затоці. У Латвії CVR(T) служать для оснащення піхотних підрозділів і пройшли модернізацію, яка включає оснащення протитанковими ракетами Spike.

Наразі Україна отримала кількадесят машин CVR(T) як міжнародну технічну допомогу від Великої Британії.

Раніше Латвія заявляла, що щорічно надаватиме військову підтримку Україні в розмірі 0,25% свого ВВП до 2026 року. За цей час країна вже передала Україні різноманітні види озброєнь, включно з вертольотами та самохідними гаубицями, закупленими в Австрії.

Додамо, Міністерство оборони Латвії завершило масштабну закупівлю безпілотників для України, яка включає постачання 1400 дронів від латвійських виробників.