НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

Люксембург долучився до коаліції дронів і став 17 країною-партнером

Люксембург долучився до коаліції дронів і став 17 країною-партнером
Фото: ua.depositphotos.com

Люксембург приєднався до коаліції дронів і став 17 країною-партнером, хто долучився до цієї ініціативи.

Про це повідомляє Міністерство оборони.

Як зазначила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко, наразі на меті стоїть забезпечення промислового виробництва FPV-дронів в Україні і на Заході, щоб створити асиметричну технологічну перевагу над ворогом у довгостроковій перспективі. А також масштабувати їх виробництво.

"Тому ми раді вітати у коаліції Люксембург, який за ці роки послідовно і постійно допомагав нашому війську, а тепер включиться у розвиток індустрії дронів", — зазначила Черногоренко.

Нагадаємо, що у вересні українські виробники дронів вперше отримали можливість доєднатися до міжнародних тендерів у межах коаліції. Для участі виробникам необхідно зареєструватися на сайті Міністерства оборони Великої Британії і подати заявку. Пропозиції прийматимуться до 14 жовтня для вдосконалених FPV-дронів та до 11 листопада для дронів-перехоплювачів. Потім ці пропозиції розглянуть країни-члени коаліції.

Зазначається, що компанії, що переможуть у тендерах, отримають замовлення на безпілотники, які тестуватимуться і оцінюватимуться. Якщо їхні розробки продемонструють хороші результати на цьому етапі, то плануються більш об’ємні замовлення на FPV-дрони від виробників-переможців.

Про коаліцію дронів

Нагадаємо, коаліцію дронів створили у лютому 2024 року під час 19-ї зустрічі у форматі "Рамштайн". Ініціатива була запропонована Латвією та координується спільно з Великою Британією.

Україна вже отримала тисячі дронів від країн-партнерів. Очікується, що на вже акумульовані в межах коаліції кошти на спільні закупівлі буде закуплено та поставлено ще 20-30 тис. дронів.

Фото: ua.depositphotos.com