НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Міноборони рекомендує дрони STING Mad Max: розробка інженерів з команди Юрія Голика отримала позитивний висновок комісії

Міноборони рекомендує дрони STING Mad Max: розробка інженерів з команди Юрія Голика отримала позитивний висновок комісії
Фото надане Юрієм Голиком

Дрон STING Mad Max вчора отримав фінальне «зелене світло» від Міністерства оборони після його тестування.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив підприємець і волонтер Юрій Голик, чия команда інженерів і створила дрон. Він наголошує, що ефективний та невразливий до перешкод від засобів РЕБ дрон давно допомагає нашим військовим винищувати ворожу техніку та склади БК.

Основна спеціалізація STING Mad Max – це ураження цілі шляхом скидання боєприпасу. Його вантажність при цьому – до 3 кг. Тож комісія перевірила характеристики бомбера на муляжах бронетехніки. Додатково професійні військові оператори протестували польотні можливості безпілотника, для якого на маршруті спеціально створювали перепони. Практичний тест STING Mad Max здав на відмінно. Тож розробники допомогли і з теорією – надали всю необхідну документацію.

"Висновок комісії – рекомендувати бомбер STING Mad Max для використання у ЗСУ. Хоча в реаліях бомбери вже давно виконують завдання у ЗСУ та в підрозділах інших служб", повідомив Юрій Голик. 

STING Mad Max – модель, яку постійно вдосконалюють, враховуючи поради безпосередніх користувачів-військових. Так, нещодавно інженери перезібрали коптер на міцнішій, карбоновій рамі Gladiator, встановили краще відеообладнання та запрограмували кілька режимів керування польотом, як-то «політ за місією» чи "утримання точки/висоти".