Росіяни атакували Харків: поранено 19 людей, є загиблий (ФОТО)

Росіяни атакували Харків: поранено 19 людей, є загиблий (ФОТО)
Росіяни атакували Харків

27 березня близько 16:00 години окупанти завдали два удари по житловому мікрорайону Шевченківського району Харкова. Пошкоджені багатоквартирні будинки, є загиблі та поранені. Станом на 18:26 відомо про 19 постраждалих, серед яких 4 дитини. Найменшій дитині лише три місяці.

Про це повідомили мер міста Ігор Терехов і голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Жахливий терор серед білого дня проти цивільного населення. Проти дітей, жінок. Звичайних мирних людей. Схоже, росіяни вирішили випробовувати свої модифіковані бомби на мешканцях житлової забудови. По дитячому майданчику, по школі, по лікарні", - написав голова ОВА Олег Синєгубов.

Раніше він писав, шо внаслідок ракетного удару загинув один цивільний чоловік, а кількість поранених зросла до 16, з них - 4 дитини.

Як уточнив Синєгубов, сьогодні ворог вперше по Харкову завдав удару саме керованим боєприпасом великого калібру. Ймовірно, йдеться про боєприпас УМПБ Д-30. Він достатньо потужний, за силою вибуху є середнім між авіабомбою та ракетою. Такий боєприпас калібром 30 см може літати на відстань до 90 км. Застосовують його як і з літака, так і з РСЗВ "Смерч". Остаточну інформацію влада обіцяє надати після експертизи.

Повідомляється про часткову руйнацію двох п’ятиповерхівок, лікувальної установи (відомо, що це інститут невідкладної хірургії), адмінбудівлі та "місця загального користування". Від ще одного прильоту частково пошкоджена будівля навчального закладу. Загалом пошкоджено щонайменше 14 багатоповерхівок. 

Нагадаємо, уночі 22 березня росіяни запустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС. Окупанти здійснили більше 15 ударів по обʼєктах енергетики Харкова. Місто у цей день було повністю без світла.

Додамо, що у Харкові внаслідок ракетної атаки РФ зруйновані усі трансформаторні підстанції і ТЕЦ, для населення готують графіки відключень електроенергії.

Разом з тим, в "Укренерго" заявляли, що рішення про закінчення опалювального сезону в регіонах, які постраждали від російських ракет, буде прийматись окремо та в залежності від температури навколишнього середовища.