Через дефіцит електрики в Харкові достроково завершать опалювальний сезон

Через дефіцит електрики в Харкові достроково завершать опалювальний сезон
Фото: скріншот з відео

Для зменшення навантаження на енергосистему міська влада Харкова вирішила достроково завершити опалювальний сезон.

Про це повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

"Шановні харківʼяни! Минулої пʼятниці ворог фактично знищив основні енергетичні об'єкти, за рахунок яких живилося наше місто. Всі ці дні комунальні служби спільно з енергетиками продовжують усувати наслідки тієї атаки, аби відновити надання комунальних послуг у житлових будинках", - йдеться в повідомленні міського голови.

Він зазначив, що хоча частково вже вдалося це зробити, дефіцит електроенергії все ще відчутний.

"Через це чи не єдиним з можливих заходів для зменшення навантаження на енергосистему вбачається дострокове завершення опалювального сезону. Тільки це дозволить нам забезпечити електроенергією максимальну кількість споживачів та дати гарячу воду в будинки харківʼян", - заявив Терехов.

Він повідомив, що відключати теплопостачання почнуть вже з 26 березня, зазначивши при цьому, що температура повітря на вулиці є сприятливою.

Також мер Харкова заявив, що сьогодні вдалося зробити практично неможливе - запустити рух поїздів на всіх станціях метрополітену з інтервалом у 20 хвилин. Разом з тим, потужностей для наземного електротранспорту ще не вистачає. Замість трамваїв і тролейбусів пасажирів за схемою блекауту продовжують перевозити безоплатні муніципальні автобуси.

"Дякую за роботу комунальникам, енергетикам, транспортникам, завдяки яким Харків живе і працює навіть за таких умов!" – підсумував Терехов.

Як повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, ворог здійснив наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час.

"Мета - не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни. На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях", - підкреслив Галущенко.

Нагадаємо, уночі 22 березня росіяни запустили крилаті ракети з літаків Ту-95МС. Окупанти здійснили більше 15 ударів по обʼєктах енергетики Харкова. Місто у цей день було повністю без світла.

Додамо, що у Харкові внаслідок ракетної атаки РФ зруйновані усі трансформаторні підстанції і ТЕЦ, для населення готують графіки відключень електроенергії.

Разом з тим, в "Укренерго" заявляли, що рішення про закінчення опалювального сезону в регіонах, які постраждали від російських ракет, буде прийматись окремо та в залежності від температури навколишнього середовища.