НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Українським військовим передали 50 вантажних бусів до Дня Незалежності (ВІДЕО)

Українським військовим передали 50 вантажних бусів до Дня Незалежності (ВІДЕО)

Понад 30 військових частин отримають вантажні буси, які надала благодійна організація MK Foundation спільно з БФ "Батальйон Волонтер". До Дня Незалежності захисникам передали кілька десятків автівок Volkswagen Transporter.

Про це повідомила пресслужба MK Foundation.

Цей транспорт активно використовується на фронті, і нині 50 вантажних бусів направили до 32-х різних військових частин.

Як зауважила комунікаційниця благодійної організації Аліна Шульга, автомобілі одразу поїдуть у зону бойових дій. 

“Коли ми об'єднуємося, наша допомога стає ще суттєвішою. Такі події підтверджують, що українське суспільство єдине. І дуже дякуємо нашим бійцям, які боронять Україну на фронті. Хочемо сказати їм, що у них є надійний тил, який завжди допоможе тим, що найбільш необхідно. І транспорт – це не випадковий вибір. Ми знаємо, що на фронті не буває забагато транспорту. Тому ці 50 машин вже відправляються працювати, і я впевнена, що вони принесуть багато користі нашим захисникам”, – висловилася вона.

А директор MK Foundation Олександр Осока додав, що загалом організація передала українським захисникам близько 1600 автомобілів. 

“Уже майже 200 військових частин отримали від нас машини й боронять на них Україну. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України команда MK Foundation щодня шукає, завозить в Україну та готує автівки для наших військових. Ми робимо якісний ремонт, який необхідний для того, щоб машини дійсно працювали там, де вони потрібні саме тут і зараз”, – зазначив Осока.

Фонд MK Foundation заснував бізнесмен Максим Кріппа. Організація активно працює з початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну й діє на основі приватного фінансування, не використовуючи донатів. Партнерами MK Foundation є:

  • кіберспортивна команда NAVI;
  • розробники гри S.T.A.L.K.E.R.;
  • студія Maincast.

Крім надання вантажних автівок, організація забезпечує військових зарядними станціями, генераторами, дронами, машинами швидкої допомоги, пожежною технікою, моторними човнами тощо. Сума наданої допомоги вже перевищила 806 млн гривень. 

Що стосується благодійного фонду "Батальйон Волонтер", то це громадська некомерційна організація, яку було створено у 2015 році. Її засновниками є Юлія Толмачова, Роман Бочкала та Сергій Плотніцький. Фонд передає українській армії нелетальні засоби для захисту країни. З початку повномасштабної війни "Батальйон Волонтер" разом із підписниками Telegram-каналу Bochkala_war зібрали допомогу на понад 60 млн гривень.