НБУ курс:

USD

41,19

+0,02

EUR

45,13

--0,12

Готівковий курс:

USD

41,45

41,38

EUR

45,60

45,45

Велика Британія відправить в Україну артилерійські системи і далекобійну зброю - міністр Умєров

Велика Британія відправить в Україну артилерійські системи і далекобійну зброю - міністр Умєров
Фото: Пресслужба Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров провів переговори з міністром оборони Великої Британії Джоном Гілі. Під час візиту української делегації до Великої Британії сторони обговорили подальші кроки для підтримки Сил оборони — як зараз, так і в майбутньому.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Зокрема, міністр Умєров відзначив, що Велика Британія забезпечує українських військових необхідними боєприпасами: артилерійськими, мінометними, ППО, протитанковими мінами.

За його словами, до кінця року на фронті зʼявиться більше артилерійських систем AS-90.

"Також маємо добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем — ворог відчує це на полі бою", - йдеться в повідомленні українського міністра оборони.

Він зауважив, що це є прикладом для партнерів України, адже своєчасні поставки дозволяють ефективніше нищити ворога.

Також повідомляється, що Велика Британія активно працює над тренуванням та укомплектуванням бригад стратегічного резерву ЗСУ. Міністри оборони обох країн домовилися разом опрацювати список першочергових потреб, які будуть профінансовані за рахунок заморожених російських активів.

Під час переговорів сторони порушили питання інвестицій в українську оборонну промисловість. Британські партнери вже залучені у виробництво, однак планується розширити ці можливості та наростити виробництво в ОПК.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі під час свого візиту до Києва оголосив про новий пакет фінансової допомоги Україні на суму понад 600 мільйонів фунтів стерлінгів.

Також повідомлялося, що 8 вересня на пресконференції після засідання Контактної групи з оборони України на авіабазі "Рамштайн" в уряді Великої Британії повідомили, що нададуть Україні ракети ППО на 162 мільйони фунтів стерлінгів (213,13 млн доларів).