НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Висока швидкість та невразливість для засобів РЕБ: Юрій Голик розповів про перше випробування нового літака-перехоплювача

Висока швидкість та невразливість для засобів РЕБ: Юрій Голик розповів про перше випробування нового літака-перехоплювача
Фото надане Юрієм Голиком

Два тижні від старту розробки, і от прототип літака-перехоплювача вже успішно доводить свої технічні параметри в першому випробуванні. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Кадри польоту показав підприємець та волонтер Юрій Голик, який разом з партнерами і сформував команду інженерів-авторів чергового військового дрона. Які ж характеристики матиме майбутній винищувач російських БпЛА?

Передусім – доволі високу швидкість. За повідомленням Юрія Голика, максимум – це 200 км/год. Звичайна крейсерська швидкість становитиме 120-150 км/год, а швидкість звалювання – 35 км/год. Оптичні комплектуючі перехоплювача передаватимуть зображення в цифровому форматі. В той час як для майбутнього камікадзе «земля-земля» передбачають аналоговий сигнал.

Як і всі останні розробки цієї команди конструкторів, літак буде захищений від втручання засобів РЕБ. Його особлива лінія зв’язку буде постійно змінюватися по різним частотам рандомним чином, щоб не дати ворогу себе «упіймати» та подавити. Подібна технологія вже працює на ударних дронах, камікадзе та ретрансляторі із модельного ряду STING.

«Попереду ще багато тестів, але сьогодні ми підтвердили деякі свої розрахунки. Отже, все йде за планом і сподіваємося, що незабаром прототип стане повноцінною моделлю, готовою до серійного виробництва», – повідомив Юрій Голик.

Перед літаком команда виробників вже встигла розробити коптер, чия основна функція – також нищити ворожі повітряні цілі, передусім літаки-розвідники. Пробну партію цих безпілотників STING Sky Hunter розробники вже передали для роботи зенітникам 93 окремої бригади.