НБУ курс:

USD

41,21

-0,00

EUR

45,96

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,43

EUR

46,42

46,29

Вперше за війну: бійці ГУР уразили новітній російський винищувач Су-57

Вперше за війну: бійці ГУР уразили новітній російський винищувач Су-57
Винищувача Су-57. Фото: Вікіпедія

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про успішне ураження багатоцільового винищувача Су-57 Повітряно-космічних сил Росії на території аеродрому "Ахтубінськ" в Астраханській області.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба ГУР.

У розпорядженні ГУР є супутникові знімки, які підтверджують, що 8 червня 2024 року український удар завдав пошкоджень новітньому російському літаку на стоянці аеродрому, розташованого за 589 кілометрів від лінії бойового зіткнення.

На знімках від 7 червня видно цілий Су-57, тоді як наступного дня біля літака з'явилися характерні вирви від вибуху та плями від пожежі, що виникла внаслідок вогневого ураження.

Су-57 вважається найсучаснішим винищувачем російських Повітряно-космічних сил, здатним використовувати для ударів ракети Х-59 та Х-69. Проте на озброєнні РФ перебуває лише обмежена кількість таких бойових літаків.

ГУР відзначає, що це перший в історії випадок успішного ураження новітнього російського винищувача Су-57 українськими силами на території Росії. Підтверджені деталі та спосіб удару не розголошуються.

Дрони ГУР долетіли до Північної Осетії

8 червня в мережі з'явилася інформація, що безпілотники української розвідки долетіли до аеродрому "Моздок", який розташований у Північній Осетії, що приблизно за 1000 кілометрів від лінії фронту.

Це стратегічний та важливий аеродром для РФ, оскільки звідти злітає далека авіація, зокрема стратегічного призначення. Зокрема на летовищі розміщували або розміщують бомбардувальники Ту-95 та Ту-22М3

За словами джерела hromadske, це була операція Головного управління розвідки Міноборони України. Наслідки уточнюються.