НБУ курс:

USD

41,20

+0,01

EUR

44,96

--0,07

Готівковий курс:

USD

41,49

41,43

EUR

45,50

45,35

Завдяки новій рекламній кампанії Третя штурмова отримала щоденно до 200 заявок на вступ – Washington Post (ФОТО, ВІДЕО)

Завдяки новій рекламній кампанії Третя штурмова отримала щоденно до 200 заявок на вступ – Washington Post (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: x.com/John_Hudson

Нова реклама, яку поширила Третя штурмова бригада ЗСУ в рамках популяризації рекрутингу, в якій бійці позують на постерах разом із фотомоделями, натрапила на критику у суспільстві, але допомогла отримувати щоденно до 200  заявок на вступ до підрозділу.

Про це повідомляє The Washington Post.

Як пише видання, рекламну кампанію було запущено на тлі рішення української влади дозволити бригадам самостійно займатися пошуком кадрів в обхід ТЦК.

Тому Третя штурмова вирішила звернутися до пересічних громадян і показати їм, якими крутими солдатами вони стануть, якщо підуть добровольцями до "найкращого бойового підрозділу України".

Зазначається, що на початку жовтня реклама з моделями з'явилася по всій Україні, викликавши неоднозначну реакцію українців.

Фото Ярослави Кравченко у соцмережі Facebook

У когось вона спровокувала почуття незручності та сорому, а комусь, навпаки, ідея дуже сподобалася. Але ця реклама привернула увагу та змусила людей говорити про штурмовий підрозділ ЗСУ.

Фото Ярослави Кравченко у соцмережі Facebook

"Це сучасна війна, яка вимагає від нас більшої відкритості. Нам потрібно комерціалізувати та продавати ідею про те, що бути в армії — це круто", — сказала керівниця служби зв’язків з громадськістю 3 ОШБр Христина Бондаренко.

"Так, війна жахлива. Ми не романтизуємо те, що ви вб'єте ворога, — але ми романтизуємо те, що у вас залишаться хороші спогади після війни. У вас будуть друзі, у вас будуть зв’язки, у вас буде багато всього. Ми повинні це збалансувати", — заявив артдиректор 3 ОШБр Влад Кулик.

"Ми хотіли створити якусь розслаблюючу атмосферу. Люди думають, що це якийсь хитрий прийом, щоб затягнути тебе в бригаду, дати багнет і відправити воювати в окопи. А ми хотіли сказати, що війна – це не завжди кров та смерть, не лише хлопці, які воюють. Іноді ти просто розслабляєшся", – розповів головний дизайнер рекламної кампанії Дмитро.

Фото Ярослави Кравченко у соцмережі Facebook

Реакція суспільства на рекламу

Третя штурмова бригада завжди креативно вривалась в зовнішню рекламу рекрутингу, потужніше, ніж інші підрозділи. 

Як йдеться на сторінці журналістки Ярослави Кравченко у соцмережі Facebook, на білбордах з підписом "Я люблю Третю штурмову", де жінки - цивільні, а чоловіки - військові, зроблено акцент саме на  "доступність образу жінки". Вона припустила, що це може бути креативний хід - зробити паралель з одразу кількома фільмами-бойовиками.

  "Тож чи працює ефективно ця ідея? Ну…ні.  Жінка тут якщо і не обʼєкт, то не в формі (візуал на колінах), тобто одразу не на рівних. Жінка тут скоріше - трофей. Чи працює Третя штурмова комунікаційно для рекрутингу краще, ніж це робить офіційна комунікація по мобілізації - факт! Чи завжди ця комунікація коректна?" - написала Ярослава.