НБУ курс:

USD

41,22

-0,00

EUR

45,52

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,48

41,40

EUR

45,88

45,60

До Сьєрра-Леоне та Мавританії експортовано понад 100 тонн українських яєць

До Сьєрра-Леоне та Мавританії експортовано понад 100 тонн українських яєць
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

У вересні Україна експортувала 106 тонн харчових яєць до країн Західної Африки — Республіки Сьєрра-Леоне та Мавританії що в Західній Африці.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

У відомстві зауважили, що фасування та транспортування харчових яєць потребує суворого дотримання міжнародних стандартів. Відповідно до них, продукція була поділена на класи за якістю: extra, класу А та класу В. Для збереження свіжості та цілісності яєць під час транспортування використовували спеціальні контейнери, що захищають продукцію від фізичних пошкоджень, впливу вологи, забруднень та прямих сонячних променів.

Крім того, яйця перевозили в рефрижераторах, що забезпечували підтримку оптимальної температури - не більше +5°C, що дозволяє зберегти свіжість продукції до її доставки споживачам.

Згідно з повідомленням, щоб зміцнити репутацію України як надійного постачальника сільськогосподарської продукції на світовій арені, експортери також дотримувалися екологічних норм щодо пакування, що не тільки відповідає міжнародним стандартам безпеки, а й створює додаткову цінність для партнерів і кінцевих споживачів на міжнародному ринку.

Додамо, з червня українські виробники яєчних продуктів відтепер зможуть експортувати продукцію до Канади. Відповідний ветеринарний сертифікат погоджений компетентними органами обох країн.

На противагу Канаді, Болгарія вимагає зупинити імпорт яєць з України через негативний вплив на місцевих виробників. Йдеться про свіжі курячі яйця, які, окрім великої напруги на ринку, призвели ще й до банкрутства болгарських птахофабрик, оскільки яйця з України значно дешевші від болгарських яєць. Лише за перші шість місяців 2024 року імпорт досяг 2618 тонн, що є п’ятикратним зростанням у річному обчисленні.

Джерело фото: ua.depositphotos.com