НБУ курс:

USD

41,36

+0,01

EUR

45,99

--0,16

Готівковий курс:

USD

41,73

41,67

EUR

46,62

46,50

У ДАР відкрилась реєстрація для отримання рукавів для тимчасового зберігання зерна

У ДАР відкрилась реєстрація для отримання рукавів для тимчасового зберігання зерна
Фото: ua.depositphotos.com

У Державному аграрному реєстрі (ДАР) розпочалась реєстрація для отримання засобів тимчасового зберігання зерна – рукавів – місткістю 200 тонн кожен. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив очільник Міністерства аграрної політики та продовольства Віталій Коваль.

Він розповів, що ці рукави призначені для агровиробників, які обробляють від 50 до 10 000 га землі на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей.

"Одне із головних завдань Мінагрополітики – допомога аграріям прифронтових територій. Вони в складних обставинах уже третій рік засівають і збирають урожай та потребують підтримки зі зберіганням врожаю, адже ворог зруйнував їхню інфраструктуру", - заявив Коваль.

Як отримати рукави для зберігання зерна

Повідомляється, що для отримання рукавів фермери мають зареєструватися на участь у програмі через ДАР. Кінцевий термін подачі заявок – 6 жовтня 2024 року.

Нагадаємо, онлайн-платформа Державний аграрний реєстр була запущена 12 серпня 2022 року за підтримки Європейського Союзу. Платформа була створена для допомоги українським агровиробникам.

Станом на 18 вересня 2024 року в ДАР зареєстровано більше 176 тисяч сільгосптоваровиробників. Протягом зазначеного періоду через платформу було реалізовано більше 50 програм підтримки

Додамо, що 19 вересня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроєкт № 11063-д "Про Державний аграрний реєстр". Він передбачає прозорий механізм отримання дотацій для фермерів.

Фото: ua.depositphotos.com