- Категорія
- Агро
- Дата публікації
- Змінити мову
- Читать на русском
Українські фермери знизили ціну на моркву
Основною причиною здешевлення цієї продукції стало збільшення пропозиції моркви на ринку.
Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.
Більшість українських фермерів вважали недоцільним і надалі зберігати ці коренеплоди і масово почали продавати моркву зі сховищ, що у свою чергу одразу позначилося на відпускних цінах у даному сегменті.
Так, українські фермери готові відвантажувати моркву від 18 до 25 грн/кг ($0,49-0,68/кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж тижнем раніше.
За словами ключових гравців ринку, негативний вплив на ціни в даному сегменті чинить збільшення пропозиції моркви з місцевих господарств.
Нагадаємо, що на початку лютого ціни на цибулю в Україні встановили черговий рекорд.