НБУ курс:

USD

41,45

+0,04

EUR

46,11

--0,01

Готівковий курс:

USD

41,75

41,65

EUR

46,63

46,45

BMW відкликає 1,5 млн авто по всьому світу через проблеми з гальмами

BMW
Фото: inventure.com.ua

Німецький автовиробник BMW відкликає 1,5 млн автомобілів, а також забороняє доставку транспортних засобів, які ще не надійшли до клієнтів, через ймовірну проблему з гальмами. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

 Про це пише DW.

Повідомляється, що проблеми виникли з інтегрованою гальмівною системою (IBS). Гарантійні витрати на технічні заходи щодо відкликання, ймовірно, у третьому кварталі становитимуть кілька сотень мільйонів євро.

Окрім відкликання автівок, планується призупинити постачання 320 000 автомобілів, які ще не передані клієнтам.

Постачальник запчастин Continental, який виробляє вбудовану гальмівну систему для BMW, своєю чергою заявив, що функція електронного компонента в автівках бренду може бути порушена. Проте, як зазначили представники постачальника, не було виявлено жодної загрози зниження продуктивності гальмування нижче встановлених законом стандартів.

У BMW визнають, що це призведе до негативних показників продажів у всьому світі у другій половині року.

У серпні повідомлялося, що BMW планує відкликати 720 796 автомобілів у США через ризик виникнення короткого замикання.

У I півріччі Україна вийшла на рекорд за кількістю покупок BMW

У червні німецька преміальна марка BMW несподівано посіла другу сходинку українського рейтингу нових легкових автомобілів. За місяць українці придбали 545 нових авто цієї марки. 

Всього з початку року в Україні було реалізовано понад 2,1 тис. нових "баварців", що на 7,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

"В історії українського авторинку це рекордна для BMW кількість реалізованих за перше півріччя нових авто", - повідомляли в "Укравтопромі".

За даними аналітиків, з таким результатом BMW впевнено увійшла в лідерську п’ятірку ринку, посівши 5 місце.

Попередній рекорд з попиту на нові BMW, за період – січень-червень, було встановлено у 2023 році.