НБУ курс:

USD

41,28

+0,03

EUR

45,71

+0,00

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

ФГВФО анонсував аукціон з продажу мегапулу активів чотирьох банків

ФГВФО анонсував аукціон з продажу мегапулу активів чотирьох банків
Фото: Depositphotos

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на торги у системі Prozorro міжгалузевий мегапул, до складу якого увійшли активи чотирьох банків, які ліквідуються фондом. Про це йдеться на сайті ФГВФО.

Зокрема, до переліку таких банків увійшли МР Банк, Мегабанк, Промінвестбанк, Банк Січ.

Торги відбудуться 7 жовтня. Лот GL43N1126611 включає активи боржників, що працюють в оптовій і роздрібній торгівлі, ремонті транспортних засобів та сфері адміністративних послуг.

До мегапулу включено права вимоги та майнові права за кредитними договорами з суб’єктами господарювання й фізичними особами, а також дебіторську заборгованість суб’єктів господарювання. 

У забезпечення виконання цих зобов’язань перед банками внесено різні активи, серед яких житлова та комерційна нерухомість, земельні ділянки, майнові права, обладнання, транспорт, товари, частка в статутному капіталі одного з боржників та фінансова порука.

До складу заставного майна входять такі об’єкти:

  • п’ятикімнатна квартира в центрі Києва площею 238,5 кв. м неподалік Майдану Незалежності;
  • дві двокімнатні квартири по 49 кв. м та одна трикімнатна квартира площею 65,8 кв. м у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області;
  • домоволодіння з приміщеннями магазину-кафе площею 106,8 кв. м у місті Мукачево Закарпатської області, а також незавершене будівництво домоволодіння з готовністю 90% і дві земельні ділянки по 0,06 га;
  • нерухомість у населених пунктах Широківського району Дніпропетровської області, зокрема нежитлове приміщення з механічною майстернею, склад на 1513,4 кв. м, комплекс з цегляним гаражем на 564,1 кв. м, комора на 36,0 кв. м, свинарники на 804,0 кв. м, 574,2 кв. м та 1492,5 кв. м тощо.

Зазначимо, що на продаж виставлено не саме заставне майно, а право стягнення заборгованості або реалізації цього майна через суд або в позасудовому порядку.

Початкова вартість лоту становить 109,4 млн грн.

Аукціон проходитиме за голландською моделлю, і взяти участь у ньому можуть як юридичні, так і фізичні особи, за винятком російської федерації або осіб, пов’язаних з нею.

Фото: ua.depositphotos.com