НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

Київ компенсуватиме бізнесу відсотки за кредитами в Сенс Банку: які умови

Сенс Банк
Фото: Сенс Банк

Департамент промисловості та розвитку підприємництва Київміськадміністрації домовився з державним Сенс Банком, що компенсуватиме малому та середньому бізнесу 99% від суми відсотків за кредитами, які будуть фактично сплачуватися позичальниками.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Як повідомляють у банку, відповідний договір підписали 23 вересня член його правління Андрій Соколов та директор зазначеного департаменту столичної мерії Володимир Костіков.

При цьому встановлено, що максимальна сума такої підтримки від міста бізнесу не може бути більшою за 200 тисяч євро за трирічний період. Гранична ж сума кредиту, на який буде поширюватись компенсація від столичної влади, не повинна перевищувати 50 мільйонів гривень, а строк таких кредитів - 12 місяців. Проте за умови продовження відповідної програми у КМДА цей строк може бути продовжено до 72 місяців.

Домовленість поширюється як на кредитні договори, підписані в рамках державної програми "Доступні кредити 5-7-9%", так і на угоди, що базуються на власних кредитних програмах Сенс Банку.

Зокрема, на кредитні кошти можна поповнити обіговий капітал, придбати обладнання на виробництво, модернізувати та зробити виробничий процес більш технологічним, запровадити енергоефективні рішення для свого бізнесу та навіть придбати нерухомість чи побудувати або реконструювати приміщення для своєї діяльності.

Нагадаємо також, що ще в грудні 2023 року влада Києва домовилася про аналогічну майже повну компенсацію відсотків за кредитами, які видаватиме державний Ощадбанк ветеранському бізнесу.