НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

НБУ анулював ліцензію лізинговій компанії: власник має частку в банку РФ

НБУ
НБУ. Фото: bank.gov.ua

Національний банк України анулював ліцензію фінансової компанії "Лізинг Тайм" з огляду на визнання ділової репутації цієї установи небездоганною через зв’язки з РФ.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що регулятор продовжує реагувати на виявлені зв’язки власників небанківських фінансових установ з країною-агресором РФ.

В НБУ нагадують, що рішення про визнання ділової репутації власника ТОВ "Лізинг Тайм" Грегорі Штульберга та ТОВ “"Лізинг Тайм" ” небездоганною було ухвалене 26 серпня 2024 року.

Так, Національний банк виявив, що Грегорі Штульберг опосередковано (через компанію, зареєстровану у Великій Британії) володіє російським  АО “АКБ “АЛЕФ-БАНК”.

В НБУ наголошують, що Україна застосувала секторальні санкції до всього фінансового сектору РФ строком на 50 років

"Згідно з чинним законодавством наявність інформації про те, що особа є одночасно власником істотної участі інших юридичних осіб, до яких застосовано, зокрема, санкції Україною, є ознакою її небездоганної ділової репутації, що відповідно є ознакою небездоганної ділової репутації фінансової компанії", - підкреслили в НБУ.

Рішення про анулювання ліцензії на діяльність фінансової компанії ТОВ "Лізинг Тайм" набирає чинності з 10 вересня 2024 року.

За даними youcontrol.com.ua, ТОВ "Лізинг Тайм" зареєстровано у Києві та надає послуги з фінансового лізингу – проводить фінансування проектів в сфері легкового та вантажного транспорту, автобусів, торговельного обладнання, дорожньої техніки, промислового обладнання тощо. Ліцензія на надання фінансових послуг була видана у 2018 році.

Раніше Національний банк України анулював ліцензії на діяльність мікрокредитних компаній "Просто Позика" і "Тайм Кредит", власники яких є громадянами Росії. 

Також у НБУ заявили, що разом із правоохоронцями перевірять власників ліцензованих фінансових компаній через відкриті та закриті бази на наявність російських паспортів.