НБУ курс:

USD

41,21

--0,06

EUR

45,96

--0,24

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

"Прозорро.Продажі" співпрацюватимуть з ПУМБом у сфері факторингу для МСБ

"Прозорро.Продажі" співпрацюватимуть з ПУМБом у сфері факторингу для МСБ
Фото: Facebook/prozorro.sale

Держкомпанія "Прозорро.Продажі", що займається продажем публічних активів на онлайн-аукціонах, домовилася з Першим українським міжнародним банком про співпрацю в питаннях факторингу, йдеться у її повідомленні.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Зазначається, що за допомогою нового сервісу, який буде реалізовано в електронній торговій системі "Прозорро.Продажі", постачальники зможуть отримати рівні умови для укладання угод з продажу прав вимоги та залучення фінансування.

Це покликано забезпечити прозорість, доступність та ефективність фінансових послуг для малого та середнього бізнесу. Сервіс факторингу має стати альтернативним джерелом фінансування для підприємців та допомогти зміцнити цифрову інфраструктуру держзакупівель. Втім, подробиці меморандуму, який уклали ПУМБ та "Прозорро.Продажі", не наводяться.

Зазначимо, що про запуск сервісу факторингу, тобто беззаставного фінансування закупівель або продажу товарів чи послуг з відстрочкою платежу, держкомпанія оголосила 12 вересня. Завдяки ньому бізнес зможе оперативно отримувати гроші для покриття поточних витрат, інвестицій у подальший розвиток чи масштабування виробництва.

Вже 24 вересня було оголошено про укладення меморандуму щодо запуску факторингу між "Прозорро.Продажами" та державним Ощадбанком. В свою чергу, ПУМБ є приватним банком: 100%-ним його власником є Рінат Ахметов.

Нагадаємо також, що торік в Україні було запущено програму "Доступний факторинг", яка полегшує доступ бізнесу до оборотних коштів та дозволяє проводити закупівлі і продаж товарів з відстрочкою платежу та компенсацією державою ставки на рівні 13%. За даними Міністерства економіки, ним скористалися вже 24 компанії на загальну суму понад 371 мільйон гривень.