Світовий банк призначив нового керівника програм для України та Молдови

Світовий банк призначив нового керівника програм для України та Молдови
Фото: ua.depositphotos.com

Світовий банк призначив Боба Сома на посаду Регіонального директора у справах країн Східної Європи. Про це повідомляє пресслужба Світового Банку.

Побудуйте ефективну HR-стратегію вашого бізнесу HR Wisdom Summit від Delo.ua та Ekonomika+
17 липня HR-лідери OLX Робота, Shell, ArcelorMittal та ще понад 30 великих компаній поділяться найкращими практиками адаптації ветеранів у робоче середовище, підтримання ментального здоров’я команди, наймання в умовах кадрового голоду та використання інновацій в HR
Забронювати участь

З 1 липня Боб Сом працюватиме у Києві та керуватиме програмами Банку в Україні та Молдові. Його основними завданнями будуть співпраця з урядами, зацікавленими сторонами та партнерами у цих країнах, а також нагляд за реалізацією портфельних та інформаційних продуктів.

Він також тісно співпрацюватиме з Міжнародною фінансовою корпорацією IFC та Багатостороннім агентством з гарантування інвестицій MIGA для зміцнення співпраці Світового банку з приватним сектором.

Про Боба Сома

Пресслужба Світового банку повідомляє, що Боб Сом має значний професійний досвід у структурі Світового банку, де він працює з 1998 року. До цього призначення Сом обіймав відповідальні посади Директора з фінансового управління та Директора з операційної політики у штаб-квартирі Світового банку у Вашингтоні.

На попередніх посадах Боб Сом здійснював стратегічне керівництво та забезпечував підтримку країнам Африки,Азії, Латинської Америки та Близького Сходу у реалізації проектів з протидії COVID-19. Крім того, він координував оперативну взаємодію з агентствами ООН, які за останні шість років надали фінансування на суму понад 10 мільярдів доларів США.

Також, він має ступінь магістра міжнародного управління та ступінь бакалавра з бізнес адміністрування. На посаді Регіонального директора у справах країн Східної Європи він змінив Арупа Банерджі, який обіймав цю посаду з липня 2020 року.

Група Світового банку є важливим партнером України у подоланні наслідків російського вторгнення. Її ініціативи охопили понад 15 мільйонів українців, забезпечуючи підтримку бізнесу, державних послуг, виплат зарплат, функціонування медичних та освітніх закладів, а також проведення необхідних ремонтів. Крім того, Світовий банк сприяв залученню понад 42 мільярдів доларів США екстреної фінансової допомоги від різних донорів.

Джерело фото: ua.depositphotos.com