НБУ курс:

USD

41,21

--0,06

EUR

45,96

--0,24

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

Запорізька область компенсуватиме відсотки за бізнес-кредитами ще в одному держбанку

Укргазбанк, іван федоров, запорізька ова
Фото: Запорізька ОВА

Запорізька обласна військова адміністрація домовилася з державним Укргазбанком, що зможе компенсувати відсотки за кредитами місцевого бізнесу в цій фінустанові. Про підписання відповідного меморандуму повідомив начальник ОВА Іван Федоров.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Що це означає для бізнесу? У рамках співпраці зможемо покращити умови кредитування та надати додаткові можливості для розвитку підприємств. Особливо це важливо для аграріїв, які найбільше відчувають труднощі через наближеність до фронту", - прокоментував посадовець.

За його словами, в обласному бюджеті закладено 11 мільйонів гривень на підтримку бізнесу. Зокрема, 5 мільйонів гривень виділено на компенсацію відсоткових ставок за програмою "Доступні кредити 5-7-9%".

Загалом з початку війни підприємці області отримали в рамках цієї програми кредитів на 4,2 мільярда гривень, в тому числі з початку поточного року - на 1,1 мільярда. Федоров наголосив, що співпраця з Укргазбанком — не перший і "точно не останній" крок з підтримки бізнесу в регіоні.

Зазначимо, що 10 липня Запорізька обладміністрація домовилася про часткове відшкодування підприємцям ставок за кредитами в державному Укрексімбанку, а ще 3 квітня меморандум було підписано з Ощадбанком.

Нагадаємо також, що подібна компенсація для малого та середнього бізнеса діє, зокрема, і в Києві. Так, напередодні відповідний документ було підписано з державним Сенс Банком, а ще перед Новим роком - з Ощадбанком.