НБУ курс:

USD

41,22

--0,06

EUR

45,52

--0,19

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,14

45,92

АРМА продасть обладнання для виробництва тютюнових виробів

АРМА продасть обладнання для виробництва тютюнових виробів
Фото: АРМА

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) виставить на реалізацію обладнання для виробництва тютюнових виробів.

Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

Обладнання, призначене для виробництва, сортування та пакування сигарет, було вилучено з приміщень, орендованих ТОВ "Оріон Тобакко". Це підприємство, маючи ліцензію на офіційне виробництво, незаконно виготовляло сигарети, використовуючи підроблені акцизні марки.

АРМА вже розпочало підготовку до реалізації цього активу через систему Прозорро.Продажі. Національне агентство також доручило Південному МТУ провести огляд обладнання для подальшої реалізації.

Рішення про передачу АРМА цього обладнання ухвалив слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва за зверненням Офісу Генерального прокурора (ОГП).

Додамо, детективи Бюро економічної безпеки наприкінці липня 2022 року встановили, що згадуване підприємство, маючи ліцензію на офіційне виробництво тютюнових виробів, спільно з підконтрольними компаніями нелегально виготовляло та продавало сигарети з підробленими марками акцизного податку.