НБУ курс:

USD

41,37

+0,02

EUR

46,04

+0,05

Готівковий курс:

USD

41,65

41,55

EUR

46,50

46,35

Для українських виробників кормів для домашніх тварин відкрили новий ринок

Для українських виробників кормів для домашніх тварин відкрили новий ринок
Фото: Freepik

Відтепер українські виробники кормів для домашніх тварин зможуть експортувати свою продукцію до Албанії. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Зазначається, що Держпродспоживслужба та МЗС домовилися з Республікою Албанія про погодження двох нових сертифікатів для українських виробників, а саме:

  • сертифікат здоров’я для консервованих кормів для домашніх тварин, призначених для імпорту або транзиту з України до Республіки Албанія; 
  • сертифікат здоров’я для жувальних предметів для домашніх тварин, призначених для відправлення або для транзиту через Республіку Албанія.

Як повідомляється, погоджену форму ветеринарного сертифікату зазначених категорій продукції оприлюднено на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби у розділі "Міжнародне співробітництво" ‒ "Ветеринарія та безпечність" ‒"Сертифікати на експорт з України".

У відомстві нагадали, що першим кроком для здійснення експорту української продукції тваринного походження є запит оператора ринку до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування потужності.

"Диверсифікація міжнародних ринків збуту – в фокусі особливої уваги Держпродспоживслужби. Розвиток вітчизняного бізнесу в значній мірі залежить від розширення географії експорту. Тому ми продовжуємо робити все можливе для підтримки українського виробника, особливо в цей непростий час", -  підкреслив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

Нагадаємо, Kormotech став першою українською pet food-компанією, яка розпочала експорт їжі для котів та собак на єгипетський ринок - із середини серпня преміальний бренд Club 4 Paws продається у зоомережах цієї країни.