НБУ курс:

USD

41,36

+0,01

EUR

45,99

--0,16

Готівковий курс:

USD

41,65

41,55

EUR

46,50

46,35

Кав’ярні, продуктові крамниці та салони краси: де частіше користуються смартфоном замість POS-термінала

Кав’ярні, продуктові крамниці та салони краси: де частіше користуються смартфоном замість POS-термінала
Фото: пресслужба ПриватБанку

З початку 2024 року вже понад 6 тис українських підприємців підключили прийом безготівкової оплати за допомогою смартфона та стали активними користувачами застосунку “Термінал” від ПриватБанку. 

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє пресслужба ПриватБанку.

Зазначається, що оплата покупок “Терміналом” стала звичною для українців, а популярність цього сервісу серед торгівців зумовлена тим, що ПриватБанк єдиний з українських банків зробив доступним прийом безготівкових оплат через iPhone та можливостями не зупиняти прийом оплат навіть під час довготривалих відключень електрики.

Наразі щомісяця приймають оплату від покупців понад 26 тисяч торгівців.

Значною перевагою “Терміналу” є й вбудований сервіс фіскалізації чеків ПРРО “Каса”, до якого просто підключитися та користуватися без додаткової плати банку”.

Найчастіше мобільний еквайринг через застосунок “Термінал” на смартфоні, за даними статистики ПриватБанку, використовують кафе та кав'ярні, магазини побутових товарів, продуктові крамниці та салони краси.

Цікаво, що підприємці - жінки в півтора рази активніше підключаються та користуються новітньою технологією, ніж чоловіки.

Всього з початку 2024 року за допомогою “Терміналу” українці вже оплатили майже 15 мільйонів покупок на суму понад 5,6 млрд грн.

Українські підприємці зможуть приймати безготівкові оплати смартфоном

Застосунок "Термінал" ПриватБанку дозволяє приймати безготівкові платежі за допомогою звичайного смартфону.

Наприкінці жовтня минулого року ПриватБанк запустив застосунок "Термінал" для iPhone. Україна стала третьою країною Європи та сьомою у світі, де можна використовувати iPhone у якості POS-терміналу. 

У 2023 році за допомогою "Терміналу" українці оплатили 7,8 мільйонів покупок на суму понад 3,2 млрд грн.

В червні 2024 року ПриватБанк відкрив можливість інтеграції застосунку "Термінал" для приймання безготівкових платежів зі смартфонів на Android та iOS в інші застосунки та програми.